27 augustus 2017

Zweefvliegclub Salland

O



Soms zijn streken saai aan de grond maar spectaculair vanuit de lucht (Greifenburg), soms is het andersom. Heel erg andersom. Zeker nu het al herfstig begint te worden, de hei bloeit, het is ’s ochtends nevelig en er vliegen zwermen vogeltjes laag over, koeien staan extreem fraai te poseren in het nog sappige groen. Zonnestralen door de takken van dichtbegroeide bossen. Vanmorgen kreeg ik gewoon een brok in mijn keel zo fraai was het weer om voorbij strand Nulde de polders te zien, al dat groen, de vlakte.
Harm & Annet hadden het voor elkaar gekregen dat we op zweefvliegclub Salland mochten slepen, wat een bijzondere buitenkans! En het was nog supergoed weer ook, zonnig en warm met een lucht die overal termiek beloofde. Dat viel dan weer een klein tikje tegen of eigenlijk viel ik vooral mezelf tegen, ik beet me vast in een bel en schroefde van 250 terug naar 700 meter maar in een paar seconden was ik het alweer helemaal kwijt en moest ik landen. Dan toch nog maar een keertje, ook al weet ik best dat het niet verstandig is maar deze übermooie lucht kon ik toch niet zonder serieuze poging voorbij laten gaan. Precies boven de zweversstart bleef ik bijna een kwartier ronddraaien, maar ik kon de lift naar boven niet echt vinden en een laatste wanhoopspoging (‘op hoop van zegen’, ook al is die zegen al twintig jaar nooit gekomen…) leverde niks op.
Eén van de redenen waarom het zo leuk was om weer veel ouwe bekenden te zien: terwijl ik m’n rits nog moest dichtdoen stonden er drie lieverds klaar om m’n vleugel op m’n auto te leggen. Wat zijn er toch veel hele aardige mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten