29 juni 2015

Dokters



Er was me een triootje beloofd vanmorgen, een sportarts, een orthopeed en een fysiotherapeut die zich gezamenlijk over mijn knie zouden buigen. Maar ik kreeg er maar liefst vijf, vier jonkies en eentje die me deed denken aan de KLM-gezagvoerder van Tenerife. Het ijverige meeknikken van de overige vier beschouwde ik dan ook met argwaan. Om de beurt wilden ze aan m’n knieën rammelen om elke keer opnieuw vast te stellen op welk punt ik au begon te roepen. Ja verrek, alwéér bij precies die buiging! Na de derde stelde ik voor om de kunst maar gewoon bij de collega’s af te kijken. Hoe dan ook, het waren allemaal lieve jongens en ik vind het natuurlijk heerlijk om het middelpunt van zoveel belangstelling te zijn. Eentje was er zeker van dat ik ‘deze zomer’ wel weer zou kunnen vliegen. Hij bleek ‘over tien tot twaalf weken’ te bedoelen, eens even rekenen dan zitten we diep in september, termisch gezien niet echt hoogzomer meer.

Ze vonden met z’n allen dat de nadelen (onoverzienbare revalidatie! naalden in m’n lijf!) en risico’s van een operatie niet voldoende meerwaarde zouden hebben tegenover zware squats, lunges en legpresses waarmee ik de komende maanden twee tot drie uur per dag zoet ben. Als beloning voor al dat getrain mag ik precies doen wat ik durf, zodra ik het durf. Dat lijkt me een uitstekende deal dus ik ben de MteCuccovakantie nu aan het plannen.

Toen het spreekuur was afgelopen moest ik drie keer vragen wat nou ook weer de afspraken waren, en toen ik aan de balie stond bleek ik het alweer vergeten. Een ernstig blond moment of ik was gewoon overdonderd door die vijf witte jassen. In elk geval zal het hele gezelschap zich kort na de NK weer over mijn benen buigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten