22 mei 2023

Vikingen



De weersvoorspelling zag er vanochtend net wat anders uit: weinig wind vandaag en de hele dag regen morgen. Dus we blijven toch nog maar even. Vanochtend naar Bork voor een vikingen-openluchtmuseum, best aardig. Niet te groot en zeker niet druk en met een paar verklede mensen en wat mooi nagemaakte huizen en meubelen. We mochten zelf brood bakken van lekker gekruid deeg, en met een longbow pijlen schieten. Blijk ik nog best goed in te zijn.

Op de terugweg viel ik bijna in slaap dus het leek me geen denderend idee om nog te vliegen vanavond. In plaats daarvan ging ik mee met Fleming en Michael die Isabella instructie geven. Er komt weer een meisjepiloot aan, een echte leuke. Ze is een tikje zenuwachtig maar niet teveel, ze is verantwoordelijk en actief en ze zeurt niet, ook al heeft ze long covid. Fleming en Michael zijn ook fijne instructeurs, geduldig en kalm en eindeloos behulpzaam.

Fleming woont om de hoek en Michael woont op het veld. In de zomer kunnen ze elke week wel een paar avonden leerlingen optrekken. Die mogen overal landen, ze worden altijd met de auto opgehaald zodat ze niet moe worden van dom sjouwen maar alleen van de vluchtjes zelf. Daardoor kunnen ze veel sneller vooruit gaan dan ik dertig jaar geleden, met hopjes van de duinen af en dan keer op keer door het mulle zand aan een zijkabel omhoog, zodat je na drie keer volkomen op apegapen lag. Ik rookte ook nog en de vleugel was een grote Spirale Competition, met van die pvc buizen voor latten, loeizwaar. Geen wonder dat het een jaar duurde voordat ik m’n brevet had.

Michael in de sleepauto

start Isabella

start Michael

nieuw harnas passen

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten