22 juli 2024

Kloof


Ik voelde me fit genoeg om met de Amerikanen naar de gorge te gaan. Ik had graag met de oprechte Trumpist in het gezelschap gepraat maar het werd de militair, die heel schattig bleef vragen in welke stad The Hague lag. Ik begreep de vraag niet tot de ontdekking dat hij dacht dat The Hague de naam van het internationale strafhof is.

Na de vreugde over het terugtreden van Biden bespraken we serieuze kwesties: hoe kan een taak geldig zijn als er 112 (aantal piloten) x 45 seconden startbare lucht : 2 (startrijen) zijn geweest, terwijl iedereen 60 seconden krijgt bij een push? Als de achterste piloot meteen pusht heeft iedereen recht op dertig seconden bedenktijd (behalve de pusher) en dertig seconden aaneengesloten startbare starttijd. Komt op 111 x 60 + 1 x 30. Of de helft daarvan omdat de push alleen geldt voor de startrij van de pusher. Afijn, heel ingewikkeld en goed om door te nemen want ik was vergeten dat piloten naar achteren moeten als ze besluiten niet te starten. En vooral omdat het weer mooi was om te zien wat een goeie steward Jamie is en hoeveel kennis en ervaring er nodig is voor goeie officials. Ik heb wel eens overwogen om m’n vinger op te steken om official te worden, maar dat zou een lange weg worden. En ja kan bijna niet vliegen.

Ik hoopte dat ik aan de beterende hand was maar helaas, het was een nacht hoesten in plaats van slapen. Vandaag dus weer niet vliegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten