04 mei 2018

Lafheid



Als ik iets tè graag wil, dan word ik ineens kinderachtig ongeïnteresseerd. Laf, bang voor teleurstelling. Ik realiseer het me pas echt nu ik bijna niet solliciteer op m’n droombaan en allerlei onzinargumenten uitkraam om mezelf ervan te overtuigen dat ik die baan toch niet wil. Maar dat is dus precies wat ik altijd met vliegen heb gedaan. Ik wil zo ontzettend graag goal halen dat ik al afhaak nog voor ik de berg af ben. ‘Ik zak toch uit’ of ‘ik durf toch niet te ver weg van landingsopties’ of ‘ik moet m’n schouders sparen’. Het is een flauwe self fullfilling prophecy en ik had mezelf al jaren geleden een trap voor m’n hol moeten geven.
Gelukkig heb ik ook de andere kant in me, ben ik bloedfanatiek en niet bang voor vermoeidheid of pijn. Ik heb een aantal keer goal gehaald en zoals Kathryn en ik gisteren tegen elkaar zeiden: er is geen grotere extase dan zo’n achievement. Als zij volgende maand van haar dochter bevalt zal ze er misschien anders over denken, maar een wedstrijdtaak uitvliegen en helemaal kapot op goal landen is één van de geweldigste ervaringen die er zijn.
Ik heb me de afgelopen jaren op m’n vlieg- en vooral landingstechniek geconcentreerd, en dat was verstandig maar kostte me wel het afzien van wedstrijdvliegen. Die moeilijke periode eindigt nu niet met een terugkeer naar xc maar met dokterbezoek en toenemende lichamelijke handicaps. De teleurstelling en het verdriet zijn vreselijk. Maar als ik tien jaar geleden al bij voorbaat niet had geprobeerd om m’n 150+ taken te vliegen, had ik nooit geweten hoe fantastisch dat is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten