31 januari 2016

Beurs


flightsimulator

Elke ochtend, maand in maand uit, ben ik een uur bezig met fysio-oefeningen voor m’n enkels, m’n knie, m’n schouder. Ik sta onder behandeling van een fysiotherapeut, een sportarts en een orthopeed en de huisarts checkt bij gelegenheid hoe het gaat. Voor de prijs van een half maandsalaris heb ik podotherapeutische zooltjes, een op maat gestelde brace, doodenge prikken en pillen.
Spuit elf heeft aan een half woord genoeg om exact te weten wat ik mankeer en op basis van hoogstpersoonlijke ervaringen met vergelijkbare kwaaltjes begint hij omstandig uit te leggen wat ik ‘moet’ doen om in no time weer vliegfit te zijn. De helft van mijn overigens lieve medepiloten, deskundig als techneut of ict-er of iets administratiefs maar op geen enkele manier medisch onderlegd, is er van overtuigd dat ik zit te wachten op hun bijzondere inzichten betreffende mijn blessures. Meestal dezelfde helft die nooit m’n blog of facebook leest en verwacht dat ik mijn vakantierelaas gewoon voor de tachtigste keer nog eens opnieuw vertel. Ach het is bedoeld om belangstelling te tonen en om gewoon een aardig babbeltje te doen. Dat is ook de grote pret van de beurs, die alleen maar beurs heet omdat het decor bestaat uit standjes van schoolhouders en dealers die op nieuwe klanten hopen maar eigenlijk een uitstekend excuus is voor de jaarlijkse reunie van het slinkende ledenbestand.
De lokatie is veranderd, van de modderige tent op Terlet via de sporthal Wageningen naar een gigantische hal in Warmond zodat ik op de fiets kan. Het spullenaanbod is veranderd, in plaats van een paar beschimmelde ouwe harnassen op de schragen in het midden ziet alles er even glimmend en professioneel uit en zijn de meeste gadgets alleen maar leuk voor parapenters. De piloten zijn veranderd, de meesten zijn nu parapenters. Maar de essentie blijft: ongelooflijk nat koud en grijs pokkeweer, en uren in de rondte kletsen tussen in- en uitgang, en dan als je vertrekt alsnog een paar uurtjes aan de bar blijven hangen en weer een paar nieuwe vliegmaatjes ontmoeten. Ik heb het een paar keer gemist omdat ik in Australië was, maar het blijft één van de leukste evenementen van het jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten