31 augustus 2014

Adam


 

http://vimeo.com/105423522




Adam vloog al op Merewether, Scenic en Dixon Park toen ie nog een broekie was. Iedere dag, uren lang. Hij kende ieder struikje iedere steen en hij wist exact hoe de lucht bewoog in de kommen en over de hellingen. En hij had de ultieme beheersing over z’n toestel. Ik vloog een keer boven hem en genoot van het schouwspel, het deed me denken aan dansen, zo gracieus en perfect. Iedereen was zich er van bewust dat hij wel heel erg de grenzen opzocht: loopings tot centimeters boven de grond, dat soort dingen. Maar hij was fysiek en mentaal zo sterk, en zo’n verschrikkelijk goeie piloot, een acrobaat eigenlijk. Ondanks alle rampen die hem overkwamen: de dood van z’n vrouw, z’n verschrikkelijke tumble een paar jaar geleden toen hij al z’n ribben brak, vorig jaar de aanrijding door een debiel toen ie met de fiets Ocean Drive afsuisde.
Tussen hem en mij klikte het goed. Adam was over het algemeen gereserveerd, maar onaustralisch galant, zorgzaam. Hij heeft een keer de hele dag m’n Fun omhoog gevlogen op Merewether, zodat ik opnieuw kon starten en landingen oefenen op het hellinkje halverwege. Hij droeg ook lachend al m’n spullen een berg op, en was altijd super supportive, wilde niks liever dan me helpen beter te vliegen. Nu hij dood is komen de verhalen van tientallen los: hoe behulpzaam en bescheiden en vriendelijk hij was en ook wat een fantastische piloot.
Adam was zo prominent en geliefd in Newcastle. Hij is met de hardst mogelijke klap verongelukt. Op de plaats waar hij thuis was, op de manier waarop hij leefde: loopend, juichend, dansend, vliegend. Lieve Adam je hebt mijn leven verrijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten