19 juli 2012

Taak 1 Belgische Open







Er zijn kleine dingen die het leven enorm veraangenamen: de zekerheid dat Montse me zal ophalen, zodat ik pakzakken en hoedje en slippers enzovoort met haar mee kan geven en niet in m’n harnas hoef te proppen. Dat ze altijd helpt m’n vleugel te tillen. Martin die het weer checkt, waardoor ik gewoon te lui ben geworden om er zelf nog naar te kijken. Mart die even uitlegt hoe ik de taak zou kunnen vliegen, jammer alleen dat ik het niet verder dan de startcirkel heb gebracht. De zon, heerlijk, als er iets is wat het leven makkelijk maakt is het zon.
Opbouwen was wel zoals gebruikelijk vervelend. Heet, onhandig op de steile helling met de losse sintels, en veel deelnemers zijn niet gewend aan wedstrijden en een beetje efficient indikken zodat we allemaal aan een ketting kunnen staan. Terwijl er wind van zowel zuid als noord kwam, met een westvoorspelling, honderd procent zeker dat er dustdevils langs gingen komen. De vrij onervaren organisatie was nogal gestresst, wilde het te goed doen zodat er onmogelijke opstoppingen ontstonden boven het vlonder. Zolang de piloten rustig zijn mag de startvolgorde best een beetje losjes zou ik denken, maar afijn ik liep op een mooi moment het vlonder af. De lucht was behoorlijk bubbelig maar ik dreigde toch uit te zakken. Ruim op tijd keerde ik richting de vis, zodat ik alle tijd zou hebben om er een goed circuit te maken. De vis is een heuveltop met bomen eromheen; als je het fout doet heb je geen alternatieve opties meer.
Op weg daarheen kwam de reddende bel, en ik draaide naar 2300 meter in een bijzonder vriendelijke gaggle. Er zaten mensen nog hoger, maar het leek een beetje in te zakken dus ik begon naar het eerste keerpunt te glijden. De hele weg zakte ik alleen maar, en tegen de tijd dat ik bij het einde van St. Cyr was zat ik al bijna op tophoogte. Rechts de gaggle, die best goed omhoog ging maar daarvoor zou ik dieper het onlandbare gebergte in moeten, links de velden. Ik ging naar links. Jammer van de wedstrijd, maar ik voel me niet overmoedig meer. Samen met Ken zakte ik inderdaad uit op een veldje langs de weg naar Ribiers, en na ons landden er nog drie. Een klein uurtje en minder dan tien kilometer gevlogen, maar wel ontspannen, leuk.
Duik in het zwembad, boodschapjes, roséetje met A&J&H, koken en babbelen met zo ongeveer het prettigste team in m’n leven, op tijd naar bed. Het leven is goed!

2 opmerkingen:

  1. Kijk, en terwijl wij hier zitten te snakken om een beetje zon, ben jij daar heerlijk aan het vliegen.
    Het is toch ongelijk verdeeld in de wereld ;-)

    Groet

    Gert Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hela, op die foto met dat kleine autootje met die lange vlieger er op... daar staat op de achtergrond een lichte Renault Laguna Station zo te zien,met precies dat op z'n dak wat ik ook wil maken; een raket! Om je hangglider in te vervoeren uiteraard. Veel stoerder (of in ieder geval gekker)dan een ladder, minder geklapper/betere CW-waarde en hij ligt lekker droog als je onderweg slecht weer tegen komt.

    Maar ik vraag me af wat voor diameter buis ik nodig heb. Als die auto nog in jouw buurt staat kan je dan eens navragen (of meten) wat voor diameter hij heeft en helemaal mooi zou zijn als hij wist waar je die mooie kegel voorop kunt krijgen. Alvast bedankt!
    Groetjes,
    Vicar

    BeantwoordenVerwijderen