24 juni 2016

Relentlessly positive



Het is leuk om een prijs te krijgen vanwege mijn onophoudelijke positivisme en van Jenny te horen dat ik totally rock omdat ik maar blijf vliegen, echt leuk. Maar GOT wat zou ik er veel voor over hebben als ik ook eens een beetje goed zou vliegen! Ik heb toch wel zin om een potje te janken, nou ja dat begon eigenlijk doordat we het over Adam en Luis en Thibault hadden en alle anderen, maar dat gaat dan weer naadloos over in frustratie over mijn totale gebrek aan talent, inzicht en techniek. Het enige wat ik heb is volharding en geld genoeg om een goeie vleugel te kopen. En heel veel heel lieve mensen die me helpen. Dat dan weer wel.
Ik startte niet helemaal als eerste, zakte bijna weer uit en krabbelde toch nog met Andy onder me tot bijna wolkenbasis, 2800 meter. Ik voelde me eigenlijk wel goed en het ging hoog en de bellen waren best in orde en het duurde ook niet zo heel lang meer voor de start zou openen dus ik besloot me aan de regels te houden en niet vóór de eerste starttijd te gaan. En ik voelde me best wel slim om eerst maximaal hoogte te tanken ongeacht hoe lang het duurde en de verkeerde kant die ik op driftte, de wereld ziet er zo veel beter uit als je je niet druk hoeft te maken over landingsterreintjes. Dus ik stak steeds naar een termiekend gaggletje en trok m’n vg vol aan, maar toch kwam ik te laag naar mijn smaak bij het keerpunt. Als ik op dat moment meteen had omgedraaid om terug te vliegen naar die kneiterbel dan was het waarschijnlijk wel goed gekomen, maar dat durfde ik nou net niet. Er draaide iemand zo ongeveer boven de Col St Jean en ik probeerde zijn bel te pakken, maar ik begon al een beetje te stressen dus het lukte niet meer. Bovendien ging ik bizar hard naar beneden, waar ik een vrij onaantrekkelijk terrein uitkoos omdat iets beters gewoon niet beschikbaar was en het me ook nog eens niet lukt om te bepalen uit welke kant de wind kwam. Ik maakte wel een goed circuit en rondde de rugwindlanding op het glooiende terrein precies op de rand af met een beperkt klein whackje, niks ernstigs. Eigenlijk wel goed voor m’n zelfvertrouwen, om te weten dat zo’n landing ook wel lukt.
De rev-retrieve van vader Dotchin was er nog voordat ik helemaal was ingepakt, en een half uur later lag ik in het zwembadje terwijl minstens twintig piloten op goal binnenkwamen. 97 km in twee uur, hoe hard kan het gaan?!
Daarna Heathers harnas overgenomen dus ik ben weer een blije Tenaxvlieger als ik de chute heb gerepackt. Morgen zal het er om spannen of er nog een taakje uit te halen is voordat het onweer begint, en dan rij ik naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten