30 oktober 2011

Biesbos

Super dagje met Ruud peddelen in de Biesbos. Ik ga altijd graag met Ruud op stap, met z’n tweeën zijn we echt “Jut & Jul op safari”. De temperatuur was perfect, de lucht was een fantastisch dreigend grijs zonder dat het regende, de Biesbos was vrijwel leeg en de kayaks waren comfortabel. In drie-en-een-half uur peddelen hebben we zo’n vijfentwintig kilometer gedaan, geweldig zwanen eenden aalscholvers meerkoetjes futen reigers ganzen mussen en een ijsvogeltje gezien. Interessant om te zien hoe al die vogels met een bocht vlak over het water vliegen, in plaats van rechtstreeks naar hun bestemming.
Ik ben wel redelijk afgedraaid nu, stukje fietsen van Dordrecht naar de jachthaven en terug erbij, Ruud gaat nog skieën vanavond maar dat hoeft voor mij toch niet. Ik ga lui m’n Douglas Adams uitlezen.

1 opmerking:

  1. Gave zeekayaks waar jullie in gevaren hebben! Ik had destijds een Tupperware gehuurde kano in de Biesbosch en het viel me daar behoorlijk tegen. Ik had een rustig natuurgebied verwacht, varen we tussen motorboten met muziek aan en het was er toen behoorlijk druk. De stille kreekjes waren soms ondiep, dan moest je de kano slepen. Verder overhangende takken enz. Ik vond in Haarlem, noord Groningen en bij Giethoorn stillere plakjes om te kanoen. Groeten Eppo

    BeantwoordenVerwijderen