02 december 2012

Gulgong afgelopen



How good is that!?! Het was bloedje bloedje heet, de dag gecancelled wegens keiharde wind, een aantal mensen al vertrokken voor de prijsuitreiking en het zout vergeten in de vegetarische pasta. Desondanks hadden we één van de meer geslaagde wedstrijdfeestjes aller tijden, dansen op het dammetje, in ons blootje naar de waterdichte zaklamp duiken en ontsnappen aan bloedzuigers op Nikola’s luchtbed, binnen twee minuten drogen omdat de wind als een föhn blies, opnieuw het water in, dansen, bier, champagne, giechelkruid, en later loungen op de tweezitsbank met een uitstekende massage van Jason en een knuffel met Nik. Half in slaap vallen terwijl er vanalles om me heen gebeurt, net als vroeger op de feestjes in Maastricht, zo ontspannen dat het wel verlamming lijkt maar je moet wel lachen om wat er gezegd wordt, je voelt de regendruppels maar blijft doodstil liggen, Conrad die spastisch danst en Dave May die denkt dat alles om seks draait, Kath zo bezopen dat we haar wel tien keer moesten redden, Kathryn diep in slaap in de auto terwijl de muziek loeihard beukt… en keurig om half twee naar bed.
Vliegvelden zijn meestal saaie grote open velden, maar Ian heeft er iets prachtigs van gemaakt. Het veld zelf is gigantisch, zijn heerlijke huis staat er middenin, in de schaduw van de bomen maar toch met een magnifiek uitzicht. Naast het clubhuis en de douches en wc’s is genoeg plaats voor tientallen tenten en caravans, er kunnen zeker twintig opgebouwde hanggliders in de hangars, en in de hoek is het ven (the dam, net als Zuid-Afrikanen noemen ze het geheel een dam niet alleen de aarden wal om het water heen) waar hij prijzen voor gewonnen heeft. Een deel moeras, een paar schitterende betonnen flamingo’s, een eilandje, alles begroeid met inheemse grassen en struiken.
Inmiddels ben ik terug bij Conrad in Newcastle. Komende week kan ik hopelijk nog veel dunegoonen, daarna zak ik naar het zuiden af naar Tove en Grant, Mart en Heather, Mount Buffalo en Mystic.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten