08 februari 2013

How good is Forbes?



Een goed verhaal van Dave May. Ze waren met een clubje in Brazilie, en iedereen had het enorm naar z’n zin, alleen Dave kon niet in de typische Braziliaanse lucht komen. Hij zat laag, en stond op het punt om op te geven, en het was pas de eerste dag maar hij had gigantisch de pest aan Brazilie. Conrad zat op wolkenbasis boven hem, en cirkelde naar beneden, tot onder hem, en begon toen weer omhoog te draaien. Super! Dave kreeg z’n lift en z’n motivatie terug, en had een uitstekende vliegvakantie.
De jongens startten vroeg vandaag, Kathryn voelde zich niet zo geweldig en ik twijfelde of de wind niet te hard was. Ik weet dat ik eerder ook met zo’n wind gestart ben, maar we hadden nu een paar dagen kunnen zien dat het laat in de dag uitstekend werd, en ik had gewoon geen trek in deze heftige condities. Om vier uur startten we: ik, Kathryn die de uitgezakte jongens had opgehaald, en Dave en Len. Jonathan was weer zeven uur aan het vliegen, die kan je gewoon loslaten en ’s avonds komt ie dan met een carton beer thuis.
De sleep was erg heftig en ik releaste op 300 meter, leek uit te zakken, maar heel voorzichtig draaide ik toch omhoog. Het kostte me 56 minuten om op 3300 meter te komen, terwijl Kathryn en Dave ver boven me zaten en Len heel langzaam onder me klom en me uiteindelijk toch nog inhaalde. Ik vlieg zonder radio en raakte ze allemaal snel kwijt, dus ik liet me lekker downwind driften naar Lens huis. Ik vloog er nog een paar kilometer voorbij, maar wilde zo graag naast het huis landen dat ik na twee uur in de lucht terugdraaide en een prima landing naast de tuin deed. Inpakken met een biertje in m’n hand en gezelschap van de hond, gedoucht, gegeten, en inmiddels zijn de anderen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten