14 december 2019

Eindelijk Newcastle






Lydia

Op weg naar Newy, eindelijk, werd ik opgewonden als een kind dat naar de kermis mag. Charlie lag zoet naast me te slapen, op de radio speelde zachtjes ouwelullemuziek, naarmate we dichterbij kwamen werd het allemaal bijna net zo bekend als het dorp waar ik ben opgegroeid. Om niet te vroeg aan te komen pauzeerden we bij een pelikanenshow in The Entrance, leuk maar als ze niet vliegen zijn het best stomme beesten om te zien. In de lucht zijn ze de meest koninklijke, superieure, indrukwekkende formatiezwevers.
Om vijf uur waren we bij Conrad en na een mushroom burger op The Junction togen we met z’n allen naar het NCHGC kerstfeest bij Jamie en Rachel. Lekker eten, leuke vliegfilms, en zeker veertig clubgenoten die me begroetten als de teruggekeerde verloren zoon. Nou ja, dochter, dat maakt wel uit hier. Charlie had het naar haar zin omdat ze een aantal piloten kon ontmoetten die ze tot nog toe alleen van facebook kende, en Rory beloofde haar een kleine Fun te leen. Weliswaar Selmsy’s Fun, die ik zou lenen, maar toch leuk.
Vanmorgen één van m’n lievelingsactiviteiten van de hele wereld: badpakkie aan en over het strand naar het oceanbad voor tien baantjes in koud kwallenvrij oceaanwater. Daarna naar Pelican airport voor het Airborne kerstontbijt, een knuffel en een babbel met Ricky, een paar nieuwe gezichten. Charlie kreeg een joyride met Rory in de trike en ik mocht een halfuurtje met Russel mee in een gyrocopter. Gaaf, het blijkt veel stabieler en rustiger te vliegen dan ik dacht. Het is eigenlijk een trike met wieken, ook al ziet het er uit als een helikopter dat is alleen schijn. De rest van de dag ben ik van plan om te lanterfanten, beetje lezen, beetje om Lydia lachen, beetje lezen, misschien nog een keer zwemmen. Dustin kwam langs om te zeggen dat het mogelijk vliegbaar is op Dudley maar ik ben niet gemotiveerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten