08 maart 2022

Jongleren


Vanwege de Santa Ana konden we niet vliegen maar het was wel prachtig weer dus we deden een rondje op de Segways. Owen heeft de sturen er af gehaald zodat je alleen maar heel subtiel je gewicht moet verplaatsen en dan met je handen in je zakken door de wijk zoeft. Ik bedacht dat eigenlijk alles leuk is wat een beetje behendigheid vergt en wat een beetje eng is en wat buiten kan. Na afloop voelde ik vooral m’n linkerknie, kennelijk gebruik je vooral je knieĆ«n om je gewicht te verplaatsen.

Later reden we naar the Clubhouse, Owen en Jons studio waar ze trainen, nieuwe shows ontwikkelen en soms voor publiek optreden. Met zijn perfecte ballen merkte ik echt vooruitgang en hij leerde me een paar nieuwe oefeningen. Jamie is ondertussen bezig om vijf ballen tegelijk te jongleren.

Op de terugweg verbaasde ik me weer over het Californische verkeer. Wegen met vijf, zes, acht banen aan elke kant, auto’s allemaal superdicht op elkaar. Gepersonaliseerde nummerplaten. Vrijwel iedereen op z’n eentje in een grote auto, en bijna geen vrachtverkeer. En nergens stukjes groen, alles is volgebouwd met grote wijken waar gelijkvormige huizen dicht op elkaar staan. Dat maakt het lelijk maar zolang je auto rijdt is het allemaal enorm handig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten