29 december 2015

Straight hair and curly teeth


Joe-Henry





Ik kan me bijna niet losrukken, zeker vanochtend niet. De haan is opgehouden met kraaien en de zon komt oranje op, het waait niet zo hard en het is niet zo koud. Ik heb de honden losgelaten en die gallopperen nu als een stelletje wilden rond, voor zover ze niet bovenop Richards motorharnas in de auto liggen. De koeien loeien, de groen-geel-rood-blauwe vogels kwetteren en de eksters klokken, en om de paar minuten lachen de kukaboora’s. Het is misschien vies en primitief, ik kan niet veel beters bedenken. De kinderen zijn heerlijk, ook al luisteren ze totaal niet en zitten ze tot tien uur ’s avonds voor de tv. Ze zijn vrolijk en beweeglijk en komen om de haverklap om aandacht of een knuffel vragen. Lorraine is aardig en hoewel ze enorm gereserveerd is stelt ze een praatje wel op prijs. En ik ben dol op Richard, ondanks z’n ruwe bolster. Er komt racistische en homofobe klets uit, hij vindt niks grappiger dan vechten in de pub of iemand een dreun verkopen, hij lacht om de onzin die wetenschappers uitkramen want hij weet het beter, hij begint rond lunchtijd aan het bier en blowt de hele dag (tenzij we vliegen) en hij beschouwt de politie, intellectuelen, hippies, stadsmensen, ambtenaren, kantoorvolk, buitenlanders en parapenters als z’n natuurlijke vijanden. En toch maakt het me allemaal niks uit zolang ik maar niet hoef te lachen om de foute grappen. Op een dieper niveau delen we wel degelijk dezelfde waarden. Als ik zeg dat ik feminist ben bekent hij zichzelf net zo makkelijk ook als feminist, en of ik maar wil helpen Andrea een beetje feministisch op te voeden. Hij is altijd bereid om serieus over een ander perspectief te denken, om te luisteren naar mijn opvattingen en argumenten, omdat hij weet dat ik naar hem luister en wil begrijpen hoe hij bij z’n ideeën komt. We delen onze passie voor vliegen. Hij is ontzettend vindingrijk, zal nooit zeuren, werkt zich een slag in de rondte en neemt genoeg vrijheid om leuke dingen te doen, hij is ontzettend hartelijk, gastvrij en behulpzaam. Hij houdt van z’n gezin en z’n dieren en erkent dat parapenters eigenlijk best ok kunnen zijn.
Nadat we zijn gegarandeerd goeie Litesport en de mijne naast elkaar hadden gelegd durfde ik er gisteren alsnog mee te vliegen. Op de berg kwamen we Robert Fox tegen, een enorm aardige softwarespecialist die mij nog van Corryong kende. We startten alledrie direct na elkaar. Ik bleef lang op starthoogte prutten, Robert leek hoogte te pakken met z’n T2C en Richard zakte vrijwel meteen uit. M’n vleugel was misschien in orde maar de lucht was waardeloos en m’n rotte schouder zorgde er voor dat ik niet zo gecontroleerd vloog als ik zou willen. Na een kwartiertje was het ook voor mij over en een paar minuten later stond ook Robert aan de grond. Matt reed een paar keer op en neer om alle auto’s beneden te krijgen en de rest van de middag zaten we in de pub. Robert en Richard waren helemaal blij dat ze elkaar gevonden hebben, ze vliegen allebei een motorharnas en willen graag samen vliegen. De eerste afspraak is al gemaakt.
Daarna naar Anthony, nog altijd even ruig en vriendelijk. We dronken teveel en kwamen te laat thuis, maar ik wilde alles zo lang mogelijk rekken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten