17 augustus 2019

Oefentaak




Vandaag trainingsdag ging de organisatie vrij soepel, maar het vliegen viel flink tegen. Met drie overvolgeladen busjes werd twee keer naar boven gereden. Een goed geasfalteerde weg maar extreem steil, dus we moesten een paar keer uitstappen en dan nog ging het maar nèt. Eénmaal boven is er een keurig voetpad gemaakt naar de start, wel ver maar zelfs met een rollator nog wel te doen. Desondanks is m’n rug zo’n beetje op z’n eindje, ook al slaap ik op een dubbel matras, doe ik elke ochtend m’n oefeningen en word ik met alles geholpen. Het is de Covert denk ik, jezus wat is dat ding achterlijk zwaar.
De taak werd nogal vroeg geopend, de eerste start was tien voor één, dus ik stond al iets na twaalven klaar. Gelukkig met vier man hulp, zodat ze m’n spullen naar de andere start droegen omdat de wind te cross was. Ik startte uiteindelijk pijnloos, maar vervolgens vond ik geen enkele lift. De piepjes die ik kreeg stelden echt niks voor en m’n kleine enkeldoekertje kwam nauwelijks vooruit in de stevige wind. Ik draaide vrijwel meteen naar het uitwijkterreintje waarvan Eric nog zo had gezegd dat je daar beter niet kon landen, maar ik durfde echt de oversteek over een nogal breed bos niet te wagen zo zonder enige penetratie. Er landde een parapent vóór mij, op de één of andere manier maakte dat het terrein iets minder angstaanjagend. Ik denk dat het een beetje hielp om m’n hoogte goed te bepalen. Net toen ik op final ging wapperde de windzak even de andere kant op, en ik plofte nogal hard downwind uphill neer. Weer een blauwe teennagel, dat ding valt er nog eens vanaf.
De rest van de middag wapperde ik met m’n tasje op een stok naar alle laag overkomende deltisten, maar pas toen ik eindelijk m’n spullen naar de weg begon te brengen landde er nog iemand. Lison, een heel erg stoer meisje dat het zichzelf niet vergeeft dat ze uitzakt. Ook al zakt vrijwel iedereen uit en was het eigenlijk niet goed vliegbaar, bij nader inzien. Ze ligt nu naast haar tent boos te wezen, zo herkenbaar!
De deelnemers stromen binnen. Fabien is er en Lou komt vanavond ook, Petr en Karolina en nog een Tsjech, Laurent was er vanmorgen al en een flink deel van de equipe de France die ik allemaal pas nog in Italië zag. Het wordt in ieder geval gezellig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten