15 juli 2022

Topdag



Piet

Topdag vandaag, zowel kwa condities en taak als het gedrag van de piloten. In vijf kwartier waren ze allemaal de berg af en al direct na de eerste start mochten wij ook. Jamie met de gifgroene Falcon en ik met m'n gifgroene Fun. Ik startte, draaide twee keer omhoog en moest vervolgens als een speer naar het landingsterrein omdat het de vraag was of ik überhaupt over het pukkeltje voor de start zou komen. Jamie had exact hetzelfde zei ze. Boven het landingsterrein deed ik m'n rits al open toen ik De Bel vond en blij piepend draaide ik naar wolkenbasis, 2850 meter. Jamie deed hetzelfde, haalde me in, vloog wat verder voorbij de Cucco en landde uiteindelijk ruim voor mij, perfect. Het leek me wel goed zo dus ik draaide lui naar beneden en zette 'm ook neer op het veld dat echt volkomen helemaal leeg was. Marino droeg m'n vleugel naar de schaduw van de tent en eenmaal ingepakt haalden we gauw een ijsje voordat de eerste wedstrijdpiloten binnenkwamen. Peter Neuenschwanger, Alex, Grant, Primoz en uiteindelijk zoveel dat we het niet meer precies bijhielden. Ondertussen verscheen Manfred met Thomas, nog altijd zoals het eerder was. Gelukkig, ik miste hem.
Veel gefrustreerde piloten die slecht landden, veel blije piloten die vonden dat ze te langzaam waren maar ze stonden wel op goal, en vooral veel ouder wordende piloten. Sommigen beginnen daar al vroeg mee, met dat ouder worden. Er is er eentje waar ik hopelijk een serieus gesprek mee kan voeren want hij doet zichzelf tekort.
Na een duik in het zwembad en teveel bier hoop ik dat de Italianen vanavond eens sneller stoppen met herrie maken. Ik heb m'n slaap hard nodig maar dat lukt hier niet. Tot een uur of twaalf maakt een groep Italianen die hier niet slapen of werken gigantisch veel herrie en daarna beginnen de honden te blaffen en te huilen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten