28 augustus 2018

Braddies verjaardag



Naar St. André met m’n Fun, vanwege een noordwestelijke wind. Zelden heb ik zo ontspannen met een wedstrijd meegedaan. We vertrokken als laatsten van de camping en dat maakte me niet uit, ik stond ingebouwd tussen allemaal rigids en klasse 1-vleugels en dat maakte me niet uit, de starttijden waren erg laat en dat maakte me niet uit. Ik had een mooie start en klom met Greg en Julian boven de berg uit. Greg is verschrikkelijk om mee te termieken maar met m’n Fun voelde ik me redelijk op m’n gemak doordat het allemaal net iets minder snel gaat. De lucht was vol met enorme gieren die met ons meedraaiden, eentje kwam zo dichtbij dat ik z’n kop goed kon zien. Supergaaf.
M’n instrumentenhouder past niet op de ronde uprights van m’n Fun, dus ik had de Compeo met spanbanden op het frame gebonden waardoor ik het scherm niet kon zien. Op de berg had ik wel geprobeerd om de taak uit m’n hoofd te leren, maar toen ik in de richting vloog waar ik het eerste keerpunt vermoedde, was er niemand meer en ik hoorde geen verlossend bliepje. Minimal distance dus, maar het was toch m’n leukste vlucht van de maand. Ik dreigde uit te zakken dus ik vloog terug naar de start, draaide omhoog en gleed toen naar goal, het zweefvliegterrein bij La Mure. Met een ok landing, opnieuw bijna te kort, stond ik als eerste wedstrijddeelnemer op de grond. Het duurde eindeloos voor de eerste deelnemer, Grant, goal haalde. Alle piloten die voor hem landden hadden het eerste keerpunt gemist. Volgens iedereen, inclusief de taakcommissie en degenen die de taak wel uitvlogen, was het een verschrikkelijk gevaarlijk keerpunt: turbulent en eindeloos ver weg van enige landingsmogelijkheid.
Het duurde nog vrij lang voor Dan was ingepakt en zeven vleugels op de bus lagen, toen moesten we Greg nog ophalen en toen nog twee uur terug naar Laragne rijden. Negen uur konden we onze instrumenten uit laten lezen en Brads verjaardag gaan vieren. Niek had de hele dag voor het eten gezorgd en een vuurtje aangemaakt. Als een stel brugklassers zaten we te chillen, muziekje erbij, biertje. Om Brad te citeren: wat hebben we het goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten