03 augustus 2018

Rustdag


De rustdag begon met een anderhalf uur durende sessie waarin iedereen z’n zegje kon doen over veiligheid. Tot ieders verrassing werd het geen verhitte discussie vol verwijten en beschuldigingen, maar een goeie manier om te horen hoe iedereen zijn kant had ervaren. Er werd redelijk respectvol geluisterd en gesproken zonder ja-maar reacties van Suan. Meetdirector, steward en safety committee namen hun verantwoordelijkheid en legden uit hoe ze tot hun besluiten gekomen waren. Zelfs de samenstelling van de safety committee vind ik nu minder stom en het was duidelijk dat ze wel degelijk proberen om rekening te houden met de minder goeie piloten. Het is waar dat je op basis van een enkel rapport over turbulentie op een taak van honderd kilometer, zeker met twintig piloten op goal, de taak niet kan stoppen, laat staan cancellen.
Na afloop was er nog een sessie over de flymaster livetrackers, met in elk geval het goeie idee om ons niet te laten drukken in geval van nood maar juist standaard als we ok geland zijn. Jammer alleen dat die dingen geen geluid kunnen maken zodat we het makkelijk vergeten, en altijd maar weer met penalties werken is ook niet de oplossing.
Ik had geen zin meer in de demo van Elena over retrieven met livetrackers, had lang genoeg in de tent aandachtig zitten luisteren en ik ga toch echt nevernooitniet meer me bezighouden met de retrieve van een complete wedstrijd. Op naar het café voor lunch met de ontbijtende Oostenrijkers dus. Ze zijn niet te verstaan maar we kennen elkaar al zo lang dat het toch gezellig is, ik heb genoeg met ieder van hen te kletsen om me niet te vervelen als ze onder elkaar praten. Ze zitten op de camping bij het meer dus ik liet Manfred en Gunther m’n board oppompen en peddelde het meer op voor een watergevecht met de Aussies e.a. die mij op hun waterfietsen niet bij konden houden. Daarna met Gunter opnieuw hard peddelen, lachen gieren brullen allemaal maar wel teveel voor m’n schouders en scheen. Het is bij grote wedstrijden altijd hetzelfde liedje, rustdagen zijn het gevaarlijkst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten